ZIP – ZAČETNA INTEGRACIJA PRISELJENCEV

Brezplačni program učenja slovenskega jezika


PRED NADALJEVANJEM TEČAJEV V OKVIRU PROGRAMA ZIP PO OMEJITVI ZARADI EPIDEMIJE COVID-19 VSE TEČAJNIKE PROGRAMA ZIP PROSIMO, DA S SPLETNE STRANI NATISNEJO IZJAVO (NA VOLJO TUDI NA LEVI STRANI) IN JO IZPOLNJENO PRINESEJO NA PRVO URO.

PROSIMO, DA SE PRED UDELEŽBO SEZNANITE TUDI S HIGIENSKIMI PRAVILI IN OMEJITVAMI GLEDE UDELEŽBE UDELEŽENCEV Z DOLOČENIMI ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI.


Veris d.o.o. je izvajalec brezplačnega programa učenja slovenskega jezika, v katerega so vključene vsebine poznavanja slovenske družbe. Program se imenuje Začetna integracija priseljencev – ZIP.

Program se izvaja v obsegu 60, 120 ali 180 ur in je brezplačen, udeleženci pa si sami krijejo potne stroške ter stroške učnih pripomočkov in gradiv.

Tečajniki, katerih prisotnost na tečaju je najmanj 80-odstotna, so po končanem programu upravičeni do brezplačnega prvega preizkusa znanja slovenskega jezika na osnovni ravni.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen državljanom tretjih držav, ki so od upravne enote, kjer imajo prijavljeno stalno ali začasno prebivališče, pridobili ustrezno potrdilo, s katerim se zglasijo pri izvajalcu programa.

Programov se ne morejo udeležiti osebe, ki so v Sloveniji končale šolanje na katerikoli stopnji ali že uspešno opravile izpit iz znanja slovenščine na vsaj osnovni ravni.

Kje bomo izvajali program ZIP?
Tečaje bomo (ob zadostnem številu prijavljenih) izvajali na naslednjih lokacijah:

• Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Sežana
• Nova Gorica, Ajdovščina, Postojna, Idrija, Tolmin
• Celje, Zagorje, Trbovlje, Slovenske Konjice
• Novo mesto

Kako se prijaviti?
Pokličite nas ali nam pošljite e-sporočilo, sporočite svoje podatke in povabili vas bomo na uvrstitveni test.
telefon:     01 500 05 74 ali 040 801 805
e-naslov: izobrazevanje@veris.si
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00.
O začetku tečaja vas bomo obvestili najmanj teden dni pred prvo učno uro.

Program sofinancirata Ministrstvo RS za notranje zadeve RS in Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje.
Več koristnih informacij za tujce najdete na portalu Ministrstva RS za notranje zadeve.


 
 
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri