Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
 • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
 • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
 • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

- – WORDFAST Professional


Želite se naučiti dela s prevajalskim orodjem


Jezik: -
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: 8
Termin: petek, 16. 11. 2012, 9.30 - 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: 16. 11. 2012, 9.30
Cena z DDV: 220,00 EUR **Za zgodnje prijave (vsaj tri tedne pred izvedbo seminarja) priznamo 5-odstotni popust. Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Wordfast Professional je samostojno prevajalsko orodje in ne le vmesnik za urejevalnik besedil, kot sta na primer Wordfast Classic in Trados. Omogoča hitrejše in učinkovitejše prevajanje, hkrati pa vam omogoča pregled nad projekti, ki jih izvajate.

Glavne prednosti orodja Wordfast Pro so:

 • združljivost prevajalskih spominov (TM): omogoča združevanje prevajalskih spominov drugih prevajalskih rodij, kot so Trados, SDLX ali Déjà Vu;
 • podpora za več vrst datotek: privzeta delovna datoteka je TXML, ki omogoča delo z datotekami v obliki DOC, PPT, XLS, PDF, HTML, MIF, INX, JSP, RC in TTX. Wordfast Pro podpira samo tiste datoteke TTX, ki so bile že predhodno razdeljene v prevodne enote in prevedene z orodjem TagEditor;
 • večstranski vmesnik: orodje vključuje vmesnik za vodenje projektov in prevajalnik z urejevalnikom besedil;
 • samodejno preverjanje in črkovanje: orodje zagotavlja večjezično črkovanje in preverjanje terminologije, kar pospeši pregledovanje in zagotavlja kakovost.

Na seminarju Wordfast Professional boste spoznali osnovne funkcije prevajalskega orodja in spoznali, da lahko z njim prihranite čas, izboljšate učinkovitost prevajanja ter zagotovite kakovosten in ustrezen končni izdelek.

Obravnavali bomo naslednje teme:

 • osnovne funkcije za pripravo, uvoz in prevajanje izbrane datotečne oblike (npr. DOC, PPT, XLS in PDF) ter ustvarjanje ciljne prevedene datoteke;
 • pomembne bližnjice in tehnike, ki jih uporabljamo pri prevajanju;
 • delo s prevajalskim spominom in terminološkim glosarjem;
 • uporaba funkcij za analizo in čiščenje prevoda;
 • uporaba funkcij za zagotavljanje kakovosti prevoda.

Od udeležencev se pričakuje osnovno znanje računalništva.

 

Predavatelj


Primož Gmeiner

 

Primož je diplomirani prevajalec za angleški jezik in profesor slovenščine. Skrbi za pregled in lekturo prevodov, poleg tega pa ima izjemno znanje računalništva, saj obvladuje različne zbirke prevajalskih in drugih orodij, nepogrešljivih v prevajalski stroki. Zagotavlja tehnično podporo notranjim in zunanjim sodelavcem podjetja, pri čemer skrbi, da sta tehnični vidik in kakovost delovnega procesa na najvišji ravni.šifra: WFP
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri