Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

Nemščina – TOLMAČENJE IN PREVAJANJE ZA SODNE ORGANE - v nemški jezik in obratno


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: Nemščina
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 19. 04. 2012, 9.30 - 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: 19. 04. 2012, 9.30
Cena z DDV: 200,00 EUR**Za zgodnje prijave (vsaj tri tedne pred izvedbo seminarja) priznamo 5-odstotni popust. Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Delo sodnih tolmačev je zelo specifično. Da bi bili uspešni, potrebujejo različne kompetence: (strokovno) jezikovno, pravno (primerjalno), translatološko (poznavanje tehnik tolmačenja in prevajanja), kulturno-sociološko (poznavanje dežele in kulture, katere jezik tolmačijo ter obvladovanje socialnih veščin) in etično. Nujnost obvladovanja teh kompetenc bomo v okviru delavnice osvetlili na praktičnih primerih tolmačenja v sodni dvorani ter prevajanja sodnih listin in besedil s področja prava. Poleg tega bo delavnica ponudila vpogled v evropske in nacionalne predpise, ki opredeljujejo delo tolmača, ter predstavila aktualno stanje sodnega tolmačenja v slovenskem prostoru. Za dejavno sodelovanje je potrebno znanje nemškega jezika.

Predavateljici


Lea Burjan


Lea Burjan (roj. 3. 8. 1974) je po izobrazbi univerzitetna diplomirana nemcistka. Ima večletne izkušnje kot samostojna prevajalka, konferenčna tolmačinja in sodno zaprisežena tolmačinja za nemški jezik. Je redna članica Zveze konferenčnih tolmačev Slovenije in akreditirana tolmačinja SCIC pri institucijah EU. Trenutno je študentka doktorskega študija Prevodoslovja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, v okviru katerega se tematiki sodnega tolmačenja posveča tudi po znanstveni plati.

mag. Marina Einspieler-Siegert

 
Je koroška Slovenka in živi v bližini Celovca. Deluje v svobodnem poklicu kot predavateljica, prevajalka in sodna tolmačka v Avstriji in Sloveniji. Od leta 2008 je tudi direktorica Slovenske gospodarske zveze v Celovcu (SGZ). Za OST je vse od leta 1997 vodila več seminarjev in delavnic iz nemškega gospodarskega in pravnega jezika.

šifra: N45
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri