Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

Francoščina – STRATÉGIES POUR AMÉLIORER SES TRADUCTIONS EN FRANÇAIS


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: Francoščina
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 19. 11. 2015, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d. o. o. , Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 19. 11. 2015, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EUR* pedagoške ure

Vsebina


Delavnica je namenjena prevajalcem, ki prevajajo v francoski jezik. Cilj delavnice je, da udeleženci pridobijo učinkovite strategije za prevajanje slovenskih besedil v francoščino, pri čemer bo poudarek na pretvorbi (reformulaciji) v širšem pomenu besede – na leksikalni (z obogatitvijo besedišča), predvsem pa na skladenjski ravni (z različnimi ustreznimi skladenjskimi rešitvami). Opozorjeno bo tudi na pogoste pasti, s katerimi se prevajalci srečujejo zaradi nekaterih večjih razlik med slovenščino in francoščino. Udeleženci boste obravnavali tri krajša besedila. Dve besedili boste prevedli in analizirali skupaj, tretje pa bo že vnaprej pripravljeno za podrobnejšo analizo. Ta bo osredotočena na besedila različnih zvrsti, jezikovno ustreznost, pretvorbo na leksikalni in skladenjski ravni ter kontrastivni pristop.

Da bi lahko predavateljica čim bolj upoštevala želje in potrebe udeležencev seminarja, so vnaprejšnji predlogi besedil oz. vprašanja več kot dobrodošli. Udeleženci jih lahko do 30. oktobra pošljete na naslov izobrazevanje@veris.si.

Predavateljica


dr. Jacqueline Oven

Dr. Jacqueline Oven je rojena v Franciji. Od leta 1993 je zaposlena na Filozofski fakulteti v Ljubljani na Oddelku za romanske jezike in književnosti kot lektorica za francoski jezik, vodi pa med drugim tudi vaje iz prevajanja (na prvi in drugi stopnji) in konsekutivnega prevajanja (na drugi stopnji). Dejavno sodeluje na seminarjih in v študijskih skupinah, ki jih za učitelje francoščine organizira Zavod RS za šolstvo. Za OST je seminarje in delavnice vodila od leta 2001, tradicionalno dobro obiskane pa so tudi njene delavnice pri Verisu.

Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri