Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

Angleščina – NAJPOGOSTEJŠE POGODBE MED DRUŽBAMI V GOSPODARSKEM PROMETU


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: Angleščina
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: petek, 2. 10. 2015, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d. o. o. , Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: petek, 2. 10. 2015, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EUR* pedagoške ure


Vsebina


Udeleženci se bodo seznanili z najpogostejšimi pogodbami, ki se uporabljajo pri opravljanju gospodarskih dejavnosti med družbami.

Poudarek bo na praktičnem delu z besedili in pravni terminologiji, specifični za posamezne pogodbene tipe.

Osredotočili se bomo na pogodbe, ki jih v zadnjih letih najpogosteje sklepajo pravne osebe, kot so med drugim:
- skupni podjem,
- prevzem in pripojitev,
- nabavna pogodba,
- distribucijska pogodba,
- pogodba o pogodbeni proizvodnji,
- licenčna pogodba,
- najem poslovnih prostorov,
- pogodba o prodaji poslovnega deleža.

Praktični primeri besedil pogodb bodo pripravljeni v angleškem oziroma slovenskem jeziku. Udeleženci bodo besedila samostojno prevajali, prevode pa bomo skupaj analizirali.

Če bi želeli obravnavati konkreten primer iz svoje prakse, so vaša besedila dobrodošla. Pošljete jih lahko na naslov: izobrazevanje@veris.si.

Predavatelja


mag. Tatjana Andoljšek, LL. M.

Tatjana Andoljšek je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 1998 in magistrirala (LL.M.) na Pravni fakulteti Univerze Cambridge v Veliki Britaniji leta 1999. Od leta 2001 je stalni sodni tolmač za angleški jezik. Od takrat tudi redno prevaja za različne državne organe, sodišče in odvetniške družbe. Po opravljenem pravosodnem izpitu je nadaljevala večletno delo v dveh večjih farmacevtskih družbah z mednarodnim poslovanjem. V okviru prve je eno leto delala v evropskem oddelku povezane družbe skupine v Nemčiji. Izkušnje ima z besedili na področju intelektualne lastnine, mednarodnih transakcij, mednarodnega pogodbenega prava, delovnega prava, konkurenčnega prava, statusnopravnih vprašanj upravljanja povezanih družb in prava farmacevtske regulative – večinoma v angleškem jeziku, deloma pa tudi v nemškem. Tatjana Andoljšek dela kot odvetnica v svoji pisarni Odvetniška pisarna Andoljšek, d. o. o., v Ljubljani in odvetniški pisarni Opam Law Sarl v Luksemburgu.

Klemen Mir
Klemen Mir je univerzitetni diplomirani pravnik in partner za davke v Odvetniški pisarni Andoljšek, d. o. o., hkrati pa vodi področje davkov v luksemburški družbi Opam Law Sarl. Izkušnje si je pridobil med delom za dve od največjih svetovalnih podjetij na svetu ter s stalnim prevajanjem iz angleščine v slovenščino in obratno.ANGLEŠČINA
Akademija za sodne tolmače
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri