Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

Angleščina – Izrekanje in izvrševanje sankcij v slovenščini in angleščini


-


Jezik: Angleščina
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 29. 9. 2016, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 29. 9. 2016, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EUR* pedagoških ur

Vsebina


Na seminarju o izrekanju in izvrševanju kazenskih sankcij bodo predstavljeni temeljni sistemi odločanja o sankcijah, s poudarkom na slovenskem sistemu in anglo-ameriških različicah. Razlike med sistemi so velike in njihovo poznavanje lahko ključno vpliva na ustreznost prevoda. Terminologija, ki jo bomo obdelali, bo zajemala temeljne pojme iz kazenskega, kazenskega procesnega in kazenskega izvršilnega prava, ki se nanašajo na izrekanje sankcij in njihovo izvrševanje.

Tema je zanimiva, kot so običajno zanimive teme o kaznovanju, poleg tega pa je izjemno aktualna ob razcvetu instrumentov sodelovanja na kazenskopravnem področju med državami članicami EU (glede vzajemnega priznavanja sodb in pogojnih odločb zaradi zagotavljanja nadzorstva nad spremljevalnimi ukrepi in alternativnimi sankcijami, glede vzajemnega priznavanja sodb v kazenskih zadevah, s katerimi so izrečene zaporne kazni ali ukrepi, ki vključujejo odvzem prostosti, glede vzajemnega priznavanja denarnih kazni ipd.).

Predavateljica


Dr. Mojca M. Plesničar

Doc. dr. Mojca M. Plesničar je raziskovalka na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti in predavateljica na več fakultetah Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru, med drugim študentom prevajalstva Filozofske fakultete UL predava Prevajanje pravnih besedil. Študirala je na univerzah v Ljubljani in Oxfordu, redno objavlja in sodeluje v mednarodnem znanstvenem prostoru, kjer je angleška terminologija postala lingua franca.

Opomba:
Seminar je bil sprva načrtovan za 27. 9. 2016 in je prestavljen na 29. 9. 2016.

ANGLEŠČINA
Akademija za sodne tolmače
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri