Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)Popusti:
  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.
Popusti se med seboj ne seštevajo.Seminarji potekajo na sedežu jezikovnega studia Veris. O morebitni spremembi lokacije vas bomo pravočasno obvestili. Pri premajhnem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve termina seminarja.PRIJAVNICA (.pdf 65KB)
 

Angleščina – GOSPODARSKO PRAVO: USTANOVITVE, SPREMEMBE IN PRENEHANJA DRUŽB


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: Angleščina
Vrsta izobraževanja: Seminar za prevajalce
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 7. 11. 2013, od 9.30 do 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 7. 11. 2013, ob 9.30
Cena z DDV: 175,00 EUR**Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Na seminarju bo predavatelj najprej pripravil kratek vsebinski pregled osnov gospodarskega prava. Poudarek bo na pojmih s področja ustanovitve, sprememb in prenehanja družb z vidika rednega poslovanja, stečajnih postopkov in postopkov prisilne poravnave. Uvod bo priprava na praktični del.
Drugi, obsežnejši del seminarja bo namenjen delavnici, na kateri bomo obravnavali nekatere najpogostejše (konkretne) primere besedil s področja gospodarskega prava: družbene pogodbe, prevzemno dokumentacijo, nakup in prodajo deležev, spremembe družbenikov, prenehanje družb in začetek stečajnega postopka oziroma postopka prisilne likvidacije.
Predavatelj bo posebej poudaril razlike med slovenskim (kontinentalnim) in anglosaškim sistemom ureditve gospodarskih družb.
Prevajali bomo v slovenski in angleški jezik.

Predavatelj


Klemen Mir, univ. dipl. prav., Oikonius, d. o. o.


Klemen Mir je pravni in davčni svetovalec iz podjetja Oikonius, d. o. o., hkrati pa vodi področje davkov v luksemburški družbi Opam Law. Izkušnje si je pridobil med delom za dve od največjih svetovalnih podjetij na svetu ter s stalnim prevajanjem iz angleškega jezika v slovenski in obratno.

 

ANG
**sprememba termina
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri