Nemščina – DVODNEVNI SEMINAR: OSVEŽITEV NEMŠKE SLOVNICE IN KONVERZACIJA


najmanj na ravni A2 - če niste prepričani o ravni svojega znanja, nas pokličite ali nam pošljite e-sporočilo


Jezik: Nemščina
Vrsta izobraževanja: Obnovitveni tečaj
Število ur: 8 (2-krat po 4 pedagoške ure)
Velikost skupine: od 4 do 8 udeležencev
Termin: sreda, 22. 5. in 29. 5. 2013, od 16.30 do 19.45
Lokacija: Veris, d. o. o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: sreda, 22. 5., ob 16.30
Cena z DDV: 79 EURZa vse tiste, ki ste se nekoč učili nemškega jezika in bi radi znanje osvežili ter se ga naučili uporabljati v vsakodnevnih pogovorih. Osvežili boste tudi konverzacijske sposobnosti ter jih utrjevali ob igri vlog in drugih načinih za učinkovito učenje tujega jezika.

Na seminarju si bomo najprej ogledali samostalnike (njihove člene, sklone in predloge, s katerimi se vežejo - der Tisch, sitzen am Tisch), se sprehodili skozi čase – Präsens, Perfekt in Präteritum (Ich gehe in die Schule; Ich bin in die Schule gegangen; Ich ging in die Schule) in pokazali, koliko oblik glagolov obstaja v nemški slovnici, med drugim ločljivi (aufmachen), povratni (sich waschen) in modalni (müssen, können, wollen …), ter se glagole naučili uporabljati v tvorniku in trpniku (Ich schreibe gerade diesen Bericht; Der Bericht wurde geschrieben.). Tvorili bomo tudi priredne in podredne stavke (denn, trotzdem; weil, obwohl ...), ukazovali in prosili z velelniki (Bring den Müll runter!) in pogledali, kaj vse lahko povemo s Konjunktivom II.
Čas bo tudi za vprašanja udeležencev in utrjevanje novega znanja.


Koledar enodnevnih intenzivnih tečajev

Naziv tečaja Število ur Termin Cena z DDV Opombe
 
 
Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
S klikom na katerokoli povezavo na tej strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Zapri